期刊导航

ISSN1006-8732

CN31-1644/G8

编辑部邮箱:csc@sus.edu.cn

联系电话:021-65506291(2)

全文及投稿网址:www.tyjl.cbpt.cnki.net

投稿须知:投稿一经录用将按1000元/篇收取发表费,并支付一定的稿酬。

《中国体育教练员》(季刊创刊于1993年,由中华全国体育总会科技部和上海体育学院共同主办,是我国唯一一本为体育教练员服务的专业性学术刊物,致力于为我国体育教练员的知识完善、眼界拓宽、理念创新及前沿训练理论成果发表等提供平台,助力我国体育强国建设和科技奥运战略。杂志坚持特色化专业期刊发展路线,开设《奥运备战》《张博士心理咨询室》《竞技参赛理论讲座》等特色栏目,曾荣获中国高校特色科技期刊奖、上海市高校特色科技期刊奖等。

Launched in 1993 and sponsored by Science and Technology Department of All-China Sports Federation and Shanghai University of Sport, Chinese Sports Coaches (Quarterly) is the only academic journal that focuses on serving sports coaches in China. It aims to improve Chinese sports coaches’ knowledge, broaden their horizons, promote innovation of ideas, and publish the frontier research of training theories, which facilitates the construction of China’s sports power and the strategic plan for Hi-tech Olympic Games. Our journal adheres to being specialized and professional, featuring the columns like “Preparation for Olympics”, “Dr. Zhang’s Counseling & Psychotherapy Room” and “Lectures on Theories of Competitive Sport and Competition”. It has been awarded the titles like “Featured Scientific Journal of Chinese Universities” and “Featured Scientific Journal of Universities in Shanghai”, etc.

所获荣誉Awards (2018~)

l 2021年荣获“届上海市高校特色科技期刊“奖

l 2020年荣获上海市期刊编校质量检查优秀