期刊导航

邮发代号:4-793

编辑部邮箱:xb@sus.edu.cn

联系电话:021-65506286

全文及投稿网址:www.styb.cbpt.cnki.net

投稿须知:投稿一经录用将按3000元/篇收取发表费,并支付一定的稿酬。

《上海体育学院学报》(月刊创刊于1959年,是新中国创刊最早的体育专业学术期刊之一。开设《专题探索》《学术争鸣》《原创成果》等栏目,主要报道国内外体育学及其交叉学科高水平科研成果。入选历届CSSCI来源期刊、中文体育类核心期刊、中国人文社会科学期刊”A刊核心期刊、中国科技核心期刊等,被美国《剑桥科学文摘》(CSA)、国际体育信息资源中心(SIRC)等国际数据库收录。曾荣获教育部中国高校精品科技期刊奖、全国高校优秀科技期刊一等奖、全国高校精品社科期刊奖等。

Journal of Shanghai University of Sport (Monthly), launched in 1959, is one of the earliest academic sport journals in China.  It covers such columns as Special Topics, Academic Debates, Original Articles, which publish high-quality research articles of sports science or of interdisciplinary fields. It has been listed on the Chinese Social Sciences Citation Index (CSSCI) source journals in succession and is selected as a key Chinese sports journal, an A-level key journal of “Chinese Humanities and Social Science Journals”, and is also listed on “Key Journals of China’s Science and Technology”. Meanwhile, it has been included in some international databases like Cambridge Scientific Abstracts (CAS) of the USA and the Sport Information Resource Center (SIRC). It has been awarded the titles of “Top Scientific Journals of Chinese Universities” by Ministry of Education of the People’s Republic of China , the first prize of “Outstanding Scientific Journals of Chinese Universities”, and “Top Social Science Journals of Chinese Universities”, etc.

所获荣誉Awards (2018~)

l 2021年荣获“届上海市高校精品科技期刊“奖

l 2020年荣获中国高校百佳科技期刊